Current track

Title

Artist

Current show

Current show


Μία φιλική προς το περιβάλλον περιοδεία έχουν σχεδιάσει οι Coldplay.

Written by on 18/10/2021

Μία φιλική προς το περιβάλλον περιοδεία έχουν σχεδιάσει οι Coldplay.

Οι Coldplay ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της εκτεταμένης παγκόσμιας περιοδείας που θα πραγματοποιήσουν το 2022 για την προώθηση του νέου άλμπουμ τους «Music of The Spheres».

Η περιοδεία στα γήπεδα αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου από την Κόστα Ρίκα, στο Estadio Nacional, ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα θα μεταβεί στη Δομινικανή Δημοκρατία και στο Μεξικό και μετά θα κατευθυνθεί στο «Levi’s Stadium» στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια στις 23 Απριλίου για την έναρξη του αμερικανικού σκέλους της περιοδείας του, που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στο «Raymond James Stadium» στην Τάμπα της Φλόριντα.

Στην πλειοψηφία των συναυλιών θα συμμετέχει η H.E.R., ενώ οι London Grammar θα ανοίξουν τη συναυλία των Coldplay στο Βερολίνο στις 10 Ιουλίου και στο «Wembley Stadium» του Λονδίνου στις 16 Αυγούστου.

Σε μια προσπάθεια να κάνουν την περιοδεία όσο το δυνατόν πιο οικολογική, οι Coldplay ανακοίνωσαν ότι όλες οι συναυλίες θα ηλεκτροδοτούνται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της περιοδείας κατά 50% σε σχέση με την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος το 2016-17 και να φυτέψουν ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάθε χώρος θα είναι εξοπλισμένος με φωτοβολταϊκά και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως απόβλητα μαγειρικού ελαίου. Επίσης κάθε σταθμός της περιοδείας θα διαθέτει δάπεδο που θα αποθηκεύει κινητική ενέργεια και ειδικά ποδήλατα που θα λειτουργούν με ανεμιστήρες και θα αποθηκεύουν ενέργεια στην πρώτη στο είδος της φορητή, επαναφορτιζόμενη μπαταρία του show.

Οι Coldplay ενθαρρύνουν επίσης τους θαυμαστές τους να χρησιμοποιούν μεταφορές με χαμηλές εκπομπές άνθρακα για τη μετάβασή τους από και προς τις συναυλίες μέσω της επίσημης εφαρμογής της περιοδείας, ανταμείβοντας όσους το πράξουν με έκπτωση, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσουν ότι όλα τα προϊόντα του συγκροτήματος, που θα πωλούνται κατά τη διάρκεια των συναυλιών, θα προέρχονται από βιώσιμες και ηθικές πηγές.

Θα υπάρχει επίσης δωρεάν πόσιμο νερό και θα καταβληθούν προσπάθειες για την εξάλειψη των πλαστικών μπουκαλιών σε κάθε χώρο.

Οι Coldplay ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Οι ζωντανές εμφανίσεις και η σύνδεση με τους ανθρώπους είναι τελικά ο λόγος για τον οποίο υπάρχουμε ως συγκρότημα. Σχεδιάζαμε αυτή την περιοδεία εδώ και χρόνια και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε τραγούδια από όλο το διάστημα που είμαστε μαζί».

«Ταυτόχρονα, είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια κλιματική κρίση. Έτσι, περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια λαμβάνοντας συμβουλές από ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος για να κάνουμε αυτή την περιοδεία όσο το δυνατόν πιο οικολογική και, εξίσου σημαντικό, για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της περιοδείας για να προχωρήσουμε μπροστά», συνέχισαν.

«Δεν θα τα καταφέρουμε όλα σωστά, αλλά δεσμευόμαστε να κάνουμε ό, τι μπορούμε και να μοιραζόμαστε ό, τι μαθαίνουμε. Είναι μια δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τη βοήθεια που είχαμε μέχρι στιγμής. Αν θέλετε να έρθετε σε μια συναυλία και να τραγουδήσετε μαζί μας, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε», κατέληξαν.

ΠΗΓΗ